دفاعیه پایان نامه علیرضا خالقی مقطع تحصیلی کارشناسی ارشد

استاد راهنما دوم: جناب آقای دکتر سعید روشنی
داور داخلی جناب آقای دکتر مهدی مجیدپور
داور خارجی: جناب آقای دکتر سیاوش ملکی‌فر

چکیده پایان نامه: در دنیای امروز، تغییرات و تحولات فناورانه به واقعیتی غیرقابل انکار تبدیل شده‌اند که زندگی ما را در جنبه‌های مختلف دگرگون می‌کنند. در این میان، تحول دیجیتال به عنوان یکی از عمیق‌ترین و تأثیرگذارترین پدیده‌ها در قلب این تغییرات قرار دارد. تحول دیجیتال یک تغییر گسترده و همه‌جانبه است که می‌تواند به طور کلی ساختار کسب‌وکار‌ها را تغییر دهد و موجب دستیابی آن‌ها به مزیت رقابتی شود و از طرف دیگر در نحوه‌ی ارتباط، کار و زندگی ما تأثیر گذار باشد. با توجه به این تاثیرات همه‌جانبه، اهمیت مطالعه‌ی تحول دیجیتال  و درک پویایی‌های مربوط به آن، به طور قابل توجهی افزایش یافته است. در این پژوهش با هدف کشف فرصت‌های نوظهور در حوزه‌ تحول دیجیتال و درک ساختار مطالعاتی در جریان، ۴۸۶۷ مقاله‌ی داوری شده در سال‌های ۲۰۲۰ میلادی تا ۲۰۲۴ میلادی که از پایگاه داده‌ی “وب آو ساینس” جمع‌آوری شدند، با استفاده از یک روش مدل‌سازی موضوع مبتنی بر یادگیری ژرف و مدل زبانی “برت”  مورد بررسی قرار گرفتند. یافته‌ها نشان می‌دهد که ۲۶ موضوع مختلف در تحول دیجیتال در حال مطالعه می‌باشند که در ۵ جریان اصلی که شامل پیاده‌سازی، ابعاد سازمانی، فناوری‌های تحول دیجیتال، پایداری و جنبه‌های اقتصادی می‌باشند قرار می‌گیرند. در میان موضوعات مورد مطالعه، سامانه‌های سایبرفیزیکی به عنوان فناوری غالب، سلامت دیجیتال به عنوان کاربرد غالب و استراتژی‌های تحول دیجیتال به عنوان ابعاد سازمانی غالب شناسایی شدند. همچنین یافته‌های این پژوهش نشان می‌دهد که در سال‌های اخیر در حوزه‌ی تحقیقاتی تحول دیجیتال، موضوعات تحقیقاتی نظیر مالی سازی شرکتی، کربن زدایی و زنجیره‌ی تامین ظهور پیدا کرده‌اند و به طور چشمگیری توجه محققین این حوزه را به خود جلب کرده‌اند که حاکی از فرصت‌های نوظهور در مطالعات مربوط به تحول دیجیتال می‌باشند. در مجموع، نتایج و یافته‌های این پژوهش، دیدی جامع از ساختار و روند موجود در مطالعات تحول دیجیتال را ارائه می‌دهند و با معرفی فرصت‌های نوظهور این حوزه، نقشه‌ی راهی برای مطالعه‌ی پدیده‌ی چند‌بعدی تحول دیجیتال ترسیم می‌کند.

تاریخ برگزاری

۸ مرداد